Henk Dekkers maakt tweede cd    Terug

 

Henk Dekkers heeft drie pijlers in zijn leven: zakendoen, schilderen en zingen. Dat zingen is uitgemond in een tweede cd. Zo trots als een oude aap met zevenjongen is Dekkers met het zilveren schijfje. De cd ligt nu door heel Velsen te koop.

De eigenaar van 'Amusements- annex Koffiesalon 't Huiskamertje' op het IJmuidense Marktplein heeft al zijn relaties ingeschakeld bij de distributie van zijn product. Als voormalig waterbeddenondernemer, eigenaar van Dekkers Kajuit en nog wat andere zaken kent hij heel wat mensen uit de plaatselijke middenstand. Zo bood sigarenwinkelier Visser op het Marktplein spontaan aan om de cd, op de toonbank te leggen. Behalve bij de plaatselijke platenzaken is het werk ook te koop

bij ettelijke benzinepompen, tijdschriften-winkels, modezaak Rebellion en zelfs bij kruidenier Stroet aan de Lange Nieuwstraat.

Wie de cd opzet heeft het gevoel dat de zanger in de hoek van de kamer staat te zingen, zo naturel klinkt het. Dekkers koos zelf alle nummers uit. Behalve evergreens als Frank Sinatra's 'Strangers in the Night' en Elvis Presley's 'Are you lonesome tonight' staat er ook werk van The Doors op Henk Dekkers' tweede naamloze cd. „Bij live-optredens willen mensen wel vlotte nummers horen. Maar thuis op de bank is het wel eens lekker om iets rustigs als 'Riders on the Storm' op te zetten", geeft Dekkers als verklaring voor zijn keuzes. Natuurlijk ontbreekt 'My Way', de absolute, toren hoge favoriet van Dekkers, niet.

,Dat is mijn lijflied", zegt de zanger/ schilder/ondernemer vol overtuiging. Alle nummers zijn ingezongen in de Wesy Music studio in Velsen. Waarom Dekkers als fervent kunstschilder zelf geen illustratie leverde voor het cd-hoesje! „Geen tijd", zegt hij. Hij heeft het te druk. Daarom prijkt er slechts een foto van hem op de hoes. Bij de plaatselijke radiozender Monique wordt het schijfje volgens Henk Dekkers al goed gedraaid. En is het ook al een topper in zijn eigen zaak ,,Dan zal ik eerst een cd-speler moeten kopen", zegt Dekkers die lachend bekent dat zo'n a paraat ontbreekt in zijn etablissement.

 

Meer Nieuws

CD van de legendarische Henk Dekkers

Nieuwe CD Henk Dekkers

Expositie in bibliotheek

 

Terug