Nieuwe CD- Henk Dekkers              Terug

De in IJmuiden geboren en getogen Henk Dekkers heeft vlak voor kerst zijn tweede CD gepresenteerd. Als jongen van tien had hij vier idealen voor de toekomst. Hij wilde een eigen zaak hebben, keeper worden, als zanger optreden en zich bezighouden met de Noord-Amerikaanse indianen.

 

 

 

Over al die aspecten kan Dekkers nu tevreden terugkijken. In de loop der jaren was hij van verschillende bedrijven eigenaar.

Verder leverde hij als keeper bij VSV - hij heeft nog getraind bij Heinz Stuy- een actief aandeel aan het Velsense voetballeven.

Toen in 1973 de band Redbone het nummer Wounded Knee op de plaat had gezet, maakte die muziek diepe indruk op Henk Dekkers

 

Sinds die tijd voelt hij grote betrokkenheid bij de indianen en probeert hij ook hulp te bieden aan die onderdrukte bevolkingsgroep. Wat betreft het zingen werd Dekkers in zijn jonge jaren geďnspireerd door Elvis Presley en Frank Sinatra; zijn bewondering voor deze twee fenomenen hield nooit meer op.

 

Een aantal jaren zong Dekkers in kroegen en cafés, maar omdat de eigen zaak tijd vroeg, is hij daarmee gestopt. Wel kwam van hem een CD tot stand.

 

Nadat de nieuwe zender Radio Monique tijdens een speciale dag niet zo lang geleden veelvuldig Henk Dekkers' versie van In the Ghetto van zijn eerste CD draaide, volgden daarop veel verzoeken voor nieuwe opnamen. Die zijn inmiddels tot stand gekomen. Op deze kersverse CD zingt de IJmuidenaar  allemaal bekende nummers van ondermeer Paul Anka, Elvis Presley, George Harrison en The Doors. Op diverse plekken in de gemeente Velsen is de CD te koop, zoals bij Easy Listening in Velserbroek, de tabakspeciaalzaak in Driehuis, The Music Store in IJmuiden en De Boekelier in Santpoort-Noord.

 

Meer nieuws

Henk Dekkers maakt tweede CD

CD van de legendarische Henk Dekkers

Expositie in bibliotheek

 

  Terug